Izlet v Velenje

Izlet v Velenje

Članice in člani Koronarnega kluba Brežice smo se v soboto 12. 10. 2019 napotili na izlet v Velenje. Po vmesnem postanku za jutranjo kavico smo nadaljevali vožnjo proti Velenju. Dan je bil čudovit. Naši članom je bil glavni cilj  ogled kulturnih znamenitosti Velenja in preživeti lep dan s prijatelji v prijetnem vzdušju.

Pred »Vilo Bianca « so nas sprejeli podžupanja  MO Velenje ga. Darinka Mravljak, predsednica Koronarnega kluba Velenje Erika Berlak, tajnica Dragica Gorogranc in turistična vodnica Anica Stocce Hladin. Pripravili so nam čudovit sprejem, predstavili mesto Velenje in zaželeli prijeten dan v njem. Za vse skupaj se iz srca zahvaljujemo MO Velenje, predsednici in tajnici Koronarnega kluba Velenje.

Po ogledu Vile Bianca smo si ogledali Hišo mineralov, kjer nas je sprejel g. Jože Rihtar, predstavil svojo bogato zbirko mineralov in razložil, kako je zbirka nastala

Po ogledu zbirke mineralov smo se peš odpravili v mesto. Velenje je zelo lepo in urejeno mesto. Ogledali smo si osrednji velenjski trg – Titov trg in tudi ostale spomenike: spomenik Onemele puške, kip Rudarja, kip Nestla Žganka, ustanovitelja sodobnega Velenja in spomenik NOB, ki je posvečen 668 padlim borcem in žrtvam fašističnega in nacističnega nasilja in terorja. Na osrednjem Titovem trgu smo naredili tudi fotografije za spomin. Nato smo si s panoramsko vožnjo po mestu ogledali še bližino velenjskega jezera, ki je trenutno veliko gradbišče.

Zelo lep in poučen dan v Velenju smo zaključili s skupnim kosilom in prijetnim klepetom.

Alojz Brajkovič